fbpx
wat-te-doen-bij-overlijden_500-px2

U krijgt te maken met het overlijden van een dierbare. Wat nu?

Neem vooral de tijd voor uzelf om in de eerste plaats het overlijden van uw dierbare te laten doordringen. U heeft waarschijnlijk al gebeld met directe familie en andere betrokkenen. Zij zullen binnen afzienbare tijd bij u zijn.

Een moment stil blijven staan bij het overlijden zorgt voor stabiliteit in de drukke periode die komen gaat. Haast is niet geboden, rust en ruimte zijn essentieel.

Bij een overlijden thuis, belt u eerst de (huis)arts. De (huis)arts zal bij u komen om het overlijden officieel vast te stellen en zal een verklaring van overlijden achterlaten. In een ziekenhuis of een verpleeghuis, zal het verplegend personeel zorgen dat er een arts komt.

Samenspraak Uitvaartzorg

Dan komt het moment dat u contact met mij opneemt. Dat moment bepaalt u helemaal zelf. U kunt mij dag en nacht bereiken op telefoon nummer: 06-15215070. Tijdens dit telefoongesprek zal ik onder andere enkele praktische vragen stellen. Dit zal onder andere gaan over de laatste verzorging van uw overleden dierbare . Daarnaast zal ik vragen om alvast enkele zaken die straks nodig zijn klaar te leggen.

Daarna maken we een afspraak voor een eerste bezoek en kom ik naar u toe op een moment dat u dat wenst. Over het algemeen ben ik binnen één uur bij u, als u dat wenst. 
We bespreken dan onder andere de uw uitvaartwensen. In de eerste plaats of er sprake is van cremeren of begraven, daarnaast waar de uitvaartplechtigheid plaats gaat vinden en hoe een eventuele condoleance eruit gaat zien. Vervolgens welke wensen er zijn ten aanzien van het vervoer naar de uitvaartlocatie. Ook de invulling van de rouwkaart of rouwbrief en de eventuele advertentie komen ter sprake.

Dit zijn de eerste aandachtspunten die besproken worden om de uitvaart te kunnen plannen. Vaak is dit voor de eerste dag al ruim voldoende.

error: