fbpx
Kosten en verwerking van een uitvaart
een persoonlijk rouwboeket

5 tips voor Valentijnsdag als je geliefde er niet meer is

14 februari 2021

Tip 1:Gemis mag er zijn

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je je geliefde mag missen.
Schaam je niet en spreek ook uit dat je hem of haar speciaal vandaag mist. 

Tip 2: Ga erop uit

Maak een fijne wandeling of fietstocht.
De frisse buitenlucht doet altijd goed, maar speciaal op zo’n moment van gemis.Je kan gelijk een bezoekje brengen aan de de laatste rustplaats van je geliefde, of naar de plek gaan waar jullie samen graag kwamen! Roep zijn of haar naam, hardop of in gedachte. En praat over de herinneringen die jullie samen hebben gemaakt. Het werkt echt helend.

Tip 3: Pak het foto-album en zet een muziekje op

Ga lekker op de bank zitten met jullie foto-albums en koester de herinneringen. Even weer al de mooie momenten bekijken en je realiseren welke prachtige herinneringen jullie samen hebben gemaakt. Was er een speciaal liedje? Zet het dan op, geniet ervan en hou die herinnering in ere.

Tip 4: Verwen jezelf

Was het een gewoonte dat je kado’tje kreeg? Bloemen, je lievelingsgeurtje, een mooi boek of een etentje in jouw lievelingsrestaurant. Gun het jezelf, doe iets waarmee jezelf verblijd en waarvan je weet dat je geliefde het heerlijk zou vinden om jou te zien genieten.

Tip 5: Bel iemand op

Valentijnsdag maakt ook deel uit van het leven dat je hebt sinds het overlijden. Je kan iemand opbellen om mee te praten en je gevoelens van gemis te delen. Iedereen zal hier begrip voor tonen.

En als je nou niet iemand bent verloren maar je kent wel iemand die op Valentijnsdag alleen is, pak dan de telefoon en doe iets liefs. 

 

error: