fbpx

 

het gesprek over uw uitvaart
Hoe leg ik mijn uitvaartwensen vast

Besloten kring

Een uitvaart in besloten kring.

Twee maanden geleden was het nog een keuze.
Nu door de nodige maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus te beperken, is het geen keuze meer.

Daar waar nabestaanden een groots afscheid voor hun overleden dierbare in gedachte hadden, is er nu slechts ruimte voor maximaal 30 belangstellenden.

Hartverscheurend is het om mee te maken dat nabestaanden die keuze moeten maken.

Daarentegen hartverwarmend om te merken welke nieuwe mogelijkheden zich voordoen. Welke initiatieven omarmd worden.

Drive-in

Uitvaartcentra bieden inmiddels de mogelijkheid van een “drive-in” condoleance. 3 jaar geleden ondenkbaar, maar nu onmisbaar. Een laatste groet brengen aan de overledene, vanuit de auto, het is niet anders. Maar toch, hoe troostrijk is het in deze periode van afstand houden. 

Een “drive-in” condoleance kan natuurlijk ook bij het eigen huis plaatsvinden, als daar ruimte voor is.*

De erehaag

De erehaag langs de weg richting begraafplaats en crematorium. Het applaus van belangstellenden, maar ook van zomaar een voorbijganger, van de postbode die zijn werk doet en van de vrouw in de tuin die de planten water geeft.*

Livestream

Ook het afscheid volgen op afstand via een livestream, kan voor de nabestaanden als heel dichtbij voelen, zo maken we de uitvaart in besloten kring toch toegankelijk voor belangstellenden. Want ja, straks, na het afscheid en na deze crisis, hoe bijzonder is het dan, dat je dit kan delen met de vrienden en belangstellenden die er toch “op afstand” bij waren. Dat je samen de mooie momenten in de uitvaart, de bloemen, de muziek en het gesproken woord kunt delen.

Koffie to go

“Koffie to go” een prachtige manier om de kleine groep belangstellenden toch iets aan te bieden, in de vorm van een klein tasje met daarin koffie of frisdrank en een broodje of iets dergelijks. Om zo na het afscheid gesterkt huiswaarts te rijden. 

Uitgestelde herdenkingsdienst

De mogelijkheid om straks, na de crisis een mooie herdenkingsdienst te houden op een zelf gekozen locatie. Ook de crematoria en uitvaartcentra bieden deze mogelijkheid.

Samen met de nabestaanden wordt er, binnen de kaders van de gestelde maatregelen, vormgegeven aan een persoonlijk afscheid. Het afscheid in harmonie met de herinneringen die uw dierbare zo bijzonder maken.

• deze mogelijkheden verschillen per gemeente, we zullen dus altijd even contact moeten opnemen met gemeente om toestemming te verkrijgen voor de uitvaart in besloten kring.

Heeft u vragen neemt u dan gerust contact met mij op via email of per telefoon of stuur een WhatsApp berichtje nar tel 06-15215070

error: