hoofdfoto_blog_500-px2
hoofdfoto_blog_500-px2

7 maart 2019

Op stap

De afgelopen week ben ik weer samen met een collega op stap geweest.

Eén van de dingen van ons vak is dat je soms moet wachten.
Wachten op een melding of telefoontje. Een telefoontje bijvoorbeeld om de uitvaartwensen vast te laten leggen of om een gesprek te hebben over de mogelijkheden die er zijn om persoonlijke invulling te geven aan de uitvaart.

In het kader daarvan gaan we regelmatig samen “on the road”. 
Deze keer stonden een bezoek aan crematorium FineVita in Heteren en Love Duo Music in Boekelo op het lijstje voor de road-trip.

FineVita


Wat is er zo bijzonder aan het crematorium  FineVita in Heteren dat ik daar een kijkje wilde nemen?

Het idee is dat de uitvaartplechtigheid op een eigen gekozen locatie plaatsvindt.
Het favoriete restaurant van de overledene, een mooie buitenlocatie of bij u thuis in de tuin. Een locatie die bij de overledene past.
Aansluitend aan deze plechtigheid wordt de overledene overgebracht naar FineVita alwaar de daadwerkelijke crematie zal plaatsvinden. 
FineVita biedt dus geen aula, echter met een klein gezelschap met intimi kunt u wel een kopje koffie of thee drinken, in een stijlvol ingerichte ontvangstruimte, waar de suggestie  is dat je direct uitkijkt over een rustig heide-landschap. Heldere paars en groen tinten steken af tegen de blauwe lucht waar de contouren van de wolken scherp afgetekend zijn. Het meubilair is modern en comfortabel, er staat niets te veel en ook niets te weinig. 


LoveMusicDuo

In Boekelo maken we kennis met Bo en Katrin van Love Music Duo en hun schattige zoontje Jeppe. 
Bo, songwriter, zanger, gitarist, werkt onder andere samen met Nielson en speelt muziek voor dementerende ouderen bij Stichting de Tijdmachine. Katrin is zangeres en maakt deel uit van de 50’s vocalgroup “The Petticoats”.  Twee bevlogen muzikanten, in verbinding met elkaar en met de nabestaanden. Zij geven op een bijzondere manier, muzikale invulling tijdens de uitvaartplechtigheid. Persoonlijk, oprecht en met liefde.

Bo en Katrin schrijven op verzoek een lied op maat. Na een gesprek met de nabestaanden gaan ze aan het werk en vatten de herinneringen samen in een lied.
Alleen als u 100% tevreden bent, vinden er opnames plaats in een professionele geluidsstudio. De bestanden worden digitaal aangeleverd en Love Music Duo speelt het lied op de dag van de uitvaart. 
Buiten deze mogelijkheid kan Love Music Duo ook de favoriete songs van de overledene live op de uitvaart ten gehore brengen.

error: Content is protected !!