fbpx
Skip to content
De rouwkaart vormgeven

U krijgt te maken met het overlijden van een dierbare. Wat nu?

Neem vooral de tijd voor uzelf om het overlijden van uw dierbare te laten doordringen. En, indien mogelijk en als dat nog niet het geval is, zorg ervoor dat u contact heeft met voor u belangrijke mensen. Misschien kunnen ze bij u zijn.

Een moment stil blijven staan bij het overlijden zorgt voor stabiliteit in de drukke periode die komen gaat. Er hoeft geen haast te zijn, rust en ruimte zijn essentieel.

Bij een overlijden thuis, belt u eerst de (huis)arts. De (huis)arts zal bij u komen om het overlijden officieel vast te stellen en de benodigde papieren te regelen. In een ziekenhuis of een verpleeghuis, zal het verplegend personeel zorgen dat er een arts komt.

Samenspraak Uitvaartzorg

Na de komst van de arts kunt u – op het tijdstip dat u wilt – contact met mij opnemen. U kunt mij dag en nacht bereiken op telefoonnummer: 06-15215070. Tijdens ons gesprek zal ik enkele praktische vragen stellen. Dit zal onder andere gaan over de laatste verzorging van uw overleden dierbare en ook waar iemand opgebaard wordt. Dit kan natuurlijk thuis – op bed of in de kist – maar een opbaring in een uitvaartcentrum is ook mogelijk. Als u wilt, dan kunt u meestal helpen met het verzorgen van uw dierbare. Ik hoor vaak van nabestaanden dat ze dat een belangrijk moment vinden.

Daarna maken we een afspraak voor een eerste bezoek en kom ik naar u toe op een moment dat u dat wenst, dat kan meestal zelfs binnen een uur. We bespreken dan de eerste zaken voor de begrafenis of de crematie. Gedurende de dagen die komen gaan, is er alle tijd om de onderwerpen rustig te kunnen bespreken en toe te leven naar de dag van de uitvaart. U leest er meer over in de uitvaart. Misschien zijn er al details bekend en zijn de uitvaartwensen opgeschreven. Samen met uw en mijn ideeën zorgen we ervoor dat het een dag wordt waar u met liefde op kunt terugkijken.

error: