fbpx
Kerkhof Twente
Uitvaartbegeleider op begraafplaats in Enschede. Altijd aanwezig om u te begeleiden

Inspiratie

Tegenwoordig kiest men er steeds vaker voor om bij leven zijn eigen uitvaart vast te leggen. Het gaat dan niet alleen om de keuze over een begrafenis of een crematie, maar bijvoorbeeld ook over de wijze van vervoer.

Op deze inspiratie pagina houd ik regelmatig nieuwe tips, trends en mogelijkheden tegen het licht. Bijvoorbeeld wat zijn de mogelijkheden voor het laatste omhulsel van een mens. Veelal kiest men een licht eikenhouten fineer kist. Maar er zijn daarnaast ook andere mogelijkheden die beter passen bij de overledene. En dat hoeft niet duurder te zijn.
Ook de uitvaartplechtigheid hoeft niet altijd in een uitvaartcentrum te worden gehouden. Dat kan bijvoorbeeld ook in een bos of in een mooie buitenlocatie. Of denk eens aan een bruincafé of knus bij u achter in de tuin.

De uitvaart nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden over alle nieuwtjes en ontwikkelingen in de uitvaartbranche.  Dan kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief. Hierin vindt u berichtgeving over de bewegingen in de uitvaartbranche.Ten denken valt bijvoorbeeld  aan wijzigingen in verzekeringen, of aanpassingen van de wetgeving. Daarnaast komen er  opmerkelijke uitvaarten wereldwijd voorbij.
Tevens schrijf ik maandelijks een kort verhaal over een uitvaart die ik heb mogen begeleiden of plaats ik sfeerfoto’s ter inspiratie. Misschien wilt u weten hoe u een persoonlijke uitvaart invulling kunt geven? Ook geef ik regelmatig tips, informatie en voorbeelden. 
U kunt zich inschrijven voor de nieuwsbrief per mail of  per post via deze link

MIN-Memento

In mijn zoektocht naar passend herdenkingsproduct dat op een bijzondere manier herinnert aan de dag van de uitvaart, kwam ik in contact met MIN-Memento.  MIN-memento ontwikkelde vier, met de hand gegoten vormen: een kruisje, een hart, een ster en een schijf. Het herdenkingsproduct kan nog persoonlijker worden gemaakt doordat er een foto of bidprentje kan worden toegevoegd.

Met de vormen van MIN-memento kun je een overleden dierbare herdenken. Het ontwerp bestaat uit twee delen: een uitneembare kleine vorm en een houder waar het in past. Wanneer je de kleine vorm uitneemt, blijft er een uitsparing over. Die uitsparing symboliseert de leegte die een overledene kan achterlaten.

MIN-memento kan als aandenken worden aangeboden aan een aantal naaste familieleden en vrienden tijdens een begrafenis, rouwdienst of condoleance. De kleine vorm kan bijvoorbeeld bij de overledene gelegd worden zodat er iets van uzelf achterblijft.

Bijzondere uitvaartkisten

Een uitvaart bijzonder maken kan niet alleen door het kiezen van een passende uitvaartlocatie, maar ook door het kiezen van een bijzondere uitvaartkist.
Dat kan bijvoorbeeld een uitvaartkist zijn met een hoge aaibaarheidsfactor.
De uitvaartkisten van Zavadi Kistenlab bieden een unieke collectie uitvaartkisten, er wordt gebruik gemaakt  van in het oog springende katoenen en linnen stoffen designs. Daarnaast wordt er een zachte, gewatteerde tussenlaag aangebracht om zo de aaibaarheidsfactor te verhogen.

Uitvaart-LEGO

Het is niet altijd eenvoudig om kinderen te betrekken bij de dood.
Hoe leg je uit wat er gaat gebeuren op de dag van de uitvaart? Zoals hoe gaat dat bijvoorbeeld in de kerk of in het crematorium.
Doormiddel van het uitvaart-LEGO van Rouw& probeer ik voor kinderen de dood op een zo laagdrempelig mogelijke manier bespreekbaar te maken. Uitvaartspeelgoed helpt namelijk de dood  maar ook de uitvaart inzichtelijk te maken. Bovendien is het een manier om uitleg en duidelijkheid te geven over wat er verwacht kan worden op de dag van de uitvaart.

 

error: