fbpx
Skip to content
hoofdfoto_duo_0005_210324 Marion - Samenspraak Uitvaartzorg 00846.jpg

Wilt u ook weten welke invloed  het Coronavirus kan hebben op het afscheid van uw dierbare?

Update 5 juni 2021

Vanaf zaterdag 5 juni voert de overheid ook weer een aantal versoepelingen door. Deze versoepelingen leiden ook bij Crematoriatwente tot een aantal wijzigingen vanaf maandag 7 juni.  Het aantal bezoekers blijft gelijk, zo kan het crematorium de 1,5 meter maatregel nageleefd worden.

Bediening aan tafel

Met ingang van aankomende maandag zal er weer aan tafel uitgeserveerd worden zodat gasten niet meer naar de bar hoeven te lopen om eten en drinken af te halen.

Update 26 April 

Weer meer belangstellende bij een crematie en begrafenis.

Met ingang van 28 april 2021 wordt het aantal belangstellenden bij een begrafenis en crematie weer bijgesteld.

Maximaal 100 personen mogen er aanwezig zijn bij de uitvaart van uw dierbare. Dat is fijn nieuws.

In Crematorium Twente betekent dit dat er in Aula de Lijster (de grootse Aula) maximaal 80 personen aanwezig kunnen zijn.
Dit is inclusief de kinderen, ongeacht welke leeftijd.

Een andere versoepeling is dat we met ingang van 28 april weer toestaan dat de familie de overledene mag begeleiden naar de crematie ruimte.

Mocht u op dit moment vragen hebben, of wilt u weten welke mogelijkheden er bestaan om de uitvaart op een buitenlocatie te laten plaatsvinden, neemt u gerust contact met mij op via telefoon: 06-15215070 of e-mail: marion@samenspraakuitvaartzorg.nl.

Ik zal proberen u zo goed mogelijk antwoord te geven.

Hartelijke groet,

Marion

NB: Eerder geplaatste updates, die niet meer actueel zijn, zijn verwijderd van deze pagina.

Veel voorkomende vragen:

 • U krijgt te maken met het overlijden van een dierbare. Wat nu? 

Bij een overlijden thuis, belt u eerst de huisarts die komt om het overlijden officieel vast te stellen.
Na de komst van de arts – of op een eerder tijdstip –  kunt u contact met mij opnemen. Is uw dierbare overleden aan het coronavirus of er is verdenking op het virus gelden aangepaste regels, waarover ik u telefonisch zal informeren. Betreft het een overlijden waarbij geen sprake is van besmetting dan gelden er andere regels.

 • Het gesprek over de uitvaart.

Indien er geen sprake is van coronabesmetting kom ik naar u toe om de uitvaartwensen in het licht van de huidige situatie te bespreken. De overige communicatie zal zoveel mogelijk skype, telefoon of e-mail plaatsvinden. Voor uw gezondheid en die van mij is dat op dit moment de veiligste keuze.
Is er wel sprake van een coronabesmetting of verdenking op het virus dan zal ik mij houden aan de richtlijnen van het RIVM

 •  Mag de overledene thuis worden opgebaard?

Thuis opbaren blijft mogelijk, ook als er sprake is van coronabesmetting.
De verzorging van uw dierbare kan thuis plaatsvinden, echter wordt er wel rekening gehouden met de 1,5 meter afstand en de richtlijnen van de RIVM

 •  Wat zijn de afspraken in het uitvaartcentrum?

De regels verschillen per uitvaartcentrum. Als wij in het eerste gesprek de uitvaartwensen binnen de geldende kaders hebben kunnen invullen, zal ook duidelijk zijn van welke locatie er gebruik wordt gemaakt. De daar geldende mogelijkheden bespreken we dan.

 •  Hoe kunnen de belangstellenden ons nog condoleren?

Condoleren is altijd mogelijk, maar helaas op dit moment niet met een knuffel of een hand. Er zijn echter mooie verbindende mogelijkheden om het medeleven te tonen. De hand op het hart houden, een lichte buiging, een handkus of het namasté gebaar. Al verschillende keren heb ik van families gehoord dat er bij deze manieren condoleren juist een diepere verbinding wordt ervaren.

 • Weke maatregelen gelden in het crematorium?

Het RIVM geeft aan dat er bij een uitvaartplechtigheid niet meer dan 100 personen aanwezig mogen zijn en dat de  afstand van 1,5 meter moet gewaarborgd blijven. De regels verschillen daardoor per locatie. De details over de plechtigheid bespreek ik graag in een persoonlijk gesprek.

Mocht u op dit moment vragen hebben, neemt u gerust contact met mij op via telefoon: 0615215070 of e-mail: marion@samenspraakuitvaartzorg.nl.

#staySafe #blijfThuis

direct na overlijden:

 • De familiegesprekken zullen zoveel mogelijk in kleingezelschap en daarna telefonisch plaatsvinden.
 • Verzorging van uw overleden dierbare zal volgens de richtlijnen van de RIVM en BGNU en de nodige voorzorgsmaatregelen vwb hygiëne plaatsvinden.
 • Thuis-opbaring kan zonder problemen plaatshebben.

de uitvaart:

 • Crematoria Twente volgt het  RIVM advies door maximaal 100 personen toe te laten gedurende de afscheidsceremonie. Afstand tussen personen wordt hiermee gewaarborgd. 
 • Het is toegestaan om catering op de uitvaartlocatie te serveren.
 • Schriftelijk condoleren in Crematoria Twente wordt op dit moment helaas niet meer gefaciliteerd. Samenspraak Uitvaartzorg denkt  graag mee over creatieve oplossingen.
 • Wij adviseren geen handen meer te geven bij het condoleren. Een hand op het hart, handen vouwen of een hartvorm maken met de handen, oogcontact maken, het geeft bemoediging en kracht en zegt op dit moment misschien wel meer.
 • Livestreams via internet maken het mogelijk  voor belangstellend de uitvaart plechtigheid thuis te volgen. Een fotograaf of videograaf kan de uitvaart voor u vastleggen om deze later met belangstellende te herbeleven. Ik adviseer en denk met u mee.

Laten we met elkaar voor elkaar zorgen.