fbpx

hoofdfoto_kosten2_500-px

Ervaringen van onze cliënten

Begin september overleed mijn moeder.

Begin september overleed mijn moeder. Mijn moeder had een uitvaartverzekering en ik was in de veronderstelling dat alles via zo’n uitvaartinstantie zou gaan. Bij de uitvaart van mijn schoonmoeder anderhalf jaar eerder verliep alles via een (weliswaar andere) uitvaartinstantie, maar dat was niet in alle opzichten plezierig. Mijn nicht gaf aan dat je ook kon kiezen voor een eigen uitvaartbegeleider. Zij kende iemand en dat bleek Marion. Met haar contact opgenomen, zij kwam vrijwel direct, kennis gemaakt en al vanaf het eerste contact liepen wij een gevoel van betrokkenheid en kennis van zaken op en wij besloten Marion aan te stellen als uitvaartbegeleider. Marion heeft daarop zelf contact gezocht met de uitvaartinstantie en haar inbreng naar hun toe geregeld. Er komt veel op je af, kaarten, een kist, de kerk, het crematorium, afstemmen met de dominee, de condeolance gelegenheid, ed. Gedurende de dagen tot aan de uitvaartplechtigheid heeft Marion dit alles voor ons verzorgd, waarbij wij als familie geen moment het gevoel hebben gehad dat er haast gemaakt moest worden. Eerst veel later vernam ik van haar dat zij nooit meerdere uitvaarten tegelijk wil doen, wat wel via een uitvaartinstantie gebeurt. Marion heeft ook de inningen van mijn moeders oude polissen verzorgd, wat op zichzelf best een hele klus moest zijn. Marion gaf ons alle ruimte, zij droeg gevraagd en ongevraagd opties aan, wij kozen. Marion was voor ons voortdurend beschikbaar en daar waar wij toch weer ergens een verandering in wilden, werd dat voor ons door haar geregeld. Alles wat zij voor ons deed gebeurde met respect, naar ons en naar mijn moeder. De uitvaartplechtigheid is geworden zoals wij dat voor ogen hadden en kregen van genodigden terug hoe keurig verzorgd alles was. Ook nadien bleef er contact, zoals bij de bedankkaartjes, ed. Na een paar weken een keurig verzorgd en inzichtelijk overzicht van kosten en inkomsten wat Marion persoonlijk kwam overhandigen en toelichten. In dat gesprek gaf ik aan dat als ze dat wilde, ik wel een recensie wilde schrijven.
Nu, zo’n 2 maanden na het overlijden van mijn moeder, kom ik daar aan toe. Ook nu geen reminder van Marion, geen druk.
Terugkijkend ben ik heel blij dat mijn nicht Marion heeft voorgesteld. Zij is voor ons in een voor ons emotionele periode een enorme steun geweest waarvoor wij haar zeer erkentelijk zijn.

Namens de familie, Ruud Hollander

Ruud

we hadden ons geen betere uitvaartverzorger kunnen wensen!

Marion heeft vele talenten die samenkomen in de uitvaartzorg. Volgens mij is zij geboren om mensen te helpen met dit erg moeilijke stukje van het leven. De naam zou wat mij betreft dan ook gewijzigd moeten worden in “Samenspraak uitvaartontzorging door Marion Bollongino”….

Marion is een zeer sympathieke, intelligente dame met een groot organisatietalent. Door haar prettige manier van doen wordt zij als het ware opgenomen in- en onderdeel van de familie. Zonder ooit op de voorgrond te treden, helpt ze waar ze kan, beschikt over een groot netwerk en heeft links en rechts goede tips en ideeën. Marion is perfectionistisch maar nooit dwingend; zoals ze zelf aangeeft wordt alles in samenspraak, naar wens van de overledene en familie geregeld.

Marion is meer dan betrokken en besteedt een onwaarschijnlijk groot aantal uren om het laatste afscheid goed te laten verlopen. In ons geval 2 avonden van 130 mensen thuis en 180 belangstellenden tijdens de uitvaart.

We hadden ons geen betere uitvaartleider kunnen wensen!

monique joostink-speklé

Bedankkaartjes

Na het overlijden van mijn man op 30 april 2018, wilden de kinderen en ik iedereen een kaartje sturen die ons hebben gesteund en meegeleefd in die moeilijke periode. Marion heeft ons daarbij heel goed geholpen. Eerst met een mooie tekst op het kaartje en daarna zorgde zij dat de kaartjes werden gedrukt en kreeg ik ze zo snel mogelijk . Haar aandacht voor mij en de manier waarop ze me heeft geholpen heb ik als zeer positief ervaren.

Fenny Veldwijk

Samenspraak Uitvaartzorg, coaching op heel empathische wijze

Tijdens onze vakantie in Cannes werden we opgeschrikt door het plotseling overlijden van een dierbaar familielid. De schok van het overlijden leek groter door de 1500km die we van Enschede verwijderd waren. Eén telefoontje naar Samenspraak bracht echter rust. Marion was snel aanwezig om mijn kinderen te helpen de eerste zaken te regelen. Via Skype stonden we in de haven van Cannes midden in de nacht een kist uit te zoeken. Geslapen heb ik die nacht niet maar ik wist wel dat mijn, weliswaar volwassen, kinderen goed gecoacht werden.
Terug in Nederland waren alle belangrijke dingen geregeld door mijn kinderen in samenspraak met Marion. Marion was steeds als de stille kracht aanwezig, rustig en empathisch in haar coachen. Het was ons afscheid, een mooi afscheid, Marion, dank je wel!
liesbeth

Liesbeth Verschuuren

 

Deel uw ervaring met Samenspraak Uitvaartzorg

Vereist

Wat is uw naam?
Wat is uw e-mailadres?
Een titel voor uw bericht
Wat is uw ervaring met Samenspraak Uitvaartzorg?

 

error: